Landskode Zimbabwe (Tfn: +263, ISO: ZW)

Nedenfor finner du landskode Zimbabwe, sammen med alt annet du trenger å vite om koder. For eksempel ISO-koder, valutakode og topdomene for Zimbabwe, retningsnummer for å ringe et spesifikt område i Zimbabwe. Litt lenger ned på siden har vi også samlet andre fakta om Zimbabwe, som f.eks. bruttonasjonalproduktet (BNP) for Zimbabwe, området og befolkningen i Zimbabwe og så videre.

LANDSKODE 📞

+263

ISO (2)

ZW

ISO (3)

ZWE

FLAGG

🇿🇼

TOPDOMENE

.zw

VALUTAKODE

ZWD

Fakta om Zimbabwe

Zimbabwe har et areal på 390 757 km2 kan kalles ZW eller ZWE ved hjelp av ISO-koder (avhengig av om du bruker 2- eller 3-bokstavskonvensjonen). Landskoden for å ringe Zimbabwe er +263, og det offisielle toppdomenet er .zw. Befolkningen i Zimbabwe er omtrent 15 000 000 innbyggere, og språket eller språkene de snakker er Engelsk, Shona og Sindebele. Valutaen som brukes i Zimbabwe er flere forskjellige (sørafrikanske rand, pula, brutto pund, amerikanske dollar og euro) kod: ZWD), og bruttonasjonalproduktet (BNP) er ca. 10,48 milliarder US$.

Stikkontakt i Zimbabwe

Typen av stikkontakter som brukes i Zimbabwe er Type D. I Norge brukes stikkontakter av Type C og Type F, dette betyr at du trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Zimbabwe. Her kan du lese mer om stikkontakt Zimbabwe og finne en passende reiseadapter, hvor det også er informasjon om hvorvidt elektrisk utstyr fra Zimbabwe fungerer i Norge og hvilken adapter som i så fall trengs.

Retningsnummer og andre telefonkoder i Zimbabwe

Her i tabellen nedenfor finner du retningsnummer, bynummer og andre typer telefonkoder som brukes til å ringe telefonnumre i Zimbabwe. Hvis vi i tillegg har informasjon om telefonnumre til mobiltelefoner i Zimbabwe, er disse oppført øverst i tabellen. Vær oppmerksom på at telefonkodene inkluderer både landskode og retningsnummer og andre prefikser for samtaler i Zimbabwe.

By/typeRetningsnummer (inkl. landskode)
Mobiltelefoner+263-091 + 6 siffror
Mobiltelefoner+263-011 + 6 siffror
Mobiltelefoner+263-023 + 6 siffror
Harare+263-4
Mutare+263-20