Landskode Zambia (Tfn: +260, ISO: ZM)

Nedenfor finner du landskode Zambia, sammen med alt annet du trenger å vite om koder. For eksempel ISO-koder, valutakode og topdomene for Zambia, retningsnummer for å ringe et spesifikt område i Zambia. Litt lenger ned på siden har vi også samlet andre fakta om Zambia, som f.eks. bruttonasjonalproduktet (BNP) for Zambia, området og befolkningen i Zambia og så videre.

LANDSKODE 📞

+260

ISO (2)

ZM

ISO (3)

ZMB

FLAGG

🇿🇲

TOPDOMENE

.zm

VALUTAKODE

ZMK

Fakta om Zambia

Zambia har et areal på 752 618 km2 kan kalles ZM eller ZMB ved hjelp av ISO-koder (avhengig av om du bruker 2- eller 3-bokstavskonvensjonen). Landskoden for å ringe Zambia er +260, og det offisielle toppdomenet er .zm. Befolkningen i Zambia er omtrent 18 000 000 innbyggere, og språket eller språkene de snakker er Engelsk. Valutaen som brukes i Zambia er zambisk kwacha kod: ZMK), og bruttonasjonalproduktet (BNP) er ca. 22,24 milliarder US$.

Stikkontakt i Zambia

Typen av stikkontakter som brukes i Zambia er Type C. I Norge brukes stikkontakter av Type C og Type F, dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger reiseadapter for å bruke din norske elektriske apparater i Zambia. Her kan du lese mer om stikkontakt Zambia og finne en passende reiseadapter, hvor det også er informasjon om hvorvidt elektrisk utstyr fra Zambia fungerer i Norge og hvilken adapter som i så fall trengs.

Retningsnummer og andre telefonkoder i Zambia

Her i tabellen nedenfor finner du retningsnummer, bynummer og andre typer telefonkoder som brukes til å ringe telefonnumre i Zambia. Hvis vi i tillegg har informasjon om telefonnumre til mobiltelefoner i Zambia, er disse oppført øverst i tabellen. Vær oppmerksom på at telefonkodene inkluderer både landskode og retningsnummer og andre prefikser for samtaler i Zambia.

By/typeRetningsnummer (inkl. landskode)
Kitwe+260-2
Luanshya+260-2
Lusaka+260-1
Ndola+260-2