Landskode Ukraina (Tfn: +380, ISO: UA)

Nedenfor finner du landskode Ukraina, sammen med alt annet du trenger å vite om koder. For eksempel ISO-koder, valutakode og topdomene for Ukraina, retningsnummer for å ringe et spesifikt område i Ukraina. Litt lenger ned på siden har vi også samlet andre fakta om Ukraina, som f.eks. bruttonasjonalproduktet (BNP) for Ukraina, området og befolkningen i Ukraina og så videre.

LANDSKODE 📞

+380

ISO (2)

UA

ISO (3)

UKR

FLAGG

🇺🇦

TOPDOMENE

.ua

VALUTAKODE

UAH

Fakta om Ukraina

Ukraina har et areal på 603 628 km2 kan kalles UA eller UKR ved hjelp av ISO-koder (avhengig av om du bruker 2- eller 3-bokstavskonvensjonen). Landskoden for å ringe Ukraina er +380, og det offisielle toppdomenet er .ua. Befolkningen i Ukraina er omtrent 42 000 000 innbyggere, og språket eller språkene de snakker er ukrainska. Valutaen som brukes i Ukraina er hryvnia kod: UAH), og bruttonasjonalproduktet (BNP) er ca. 175,5 milliarder US$.

Stikkontakt i Ukraina

Typen av stikkontakter som brukes i Ukraina er Type C. I Norge brukes stikkontakter av Type C og Type F, dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger reiseadapter for å bruke din norske elektriske apparater i Ukraina. Her kan du lese mer om stikkontakt Ukraina og finne en passende reiseadapter, hvor det også er informasjon om hvorvidt elektrisk utstyr fra Ukraina fungerer i Norge og hvilken adapter som i så fall trengs.

Retningsnummer og andre telefonkoder i Ukraina

Her i tabellen nedenfor finner du retningsnummer, bynummer og andre typer telefonkoder som brukes til å ringe telefonnumre i Ukraina. Hvis vi i tillegg har informasjon om telefonnumre til mobiltelefoner i Ukraina, er disse oppført øverst i tabellen. Vær oppmerksom på at telefonkodene inkluderer både landskode og retningsnummer og andre prefikser for samtaler i Ukraina.

By/typeRetningsnummer (inkl. landskode)
Donetsk+380-62