Landskode Somalia (Tfn: +252, ISO: SO)

Nedenfor finner du landskode Somalia, sammen med alt annet du trenger å vite om koder. For eksempel ISO-koder, valutakode og topdomene for Somalia, retningsnummer for å ringe et spesifikt område i Somalia. Litt lenger ned på siden har vi også samlet andre fakta om Somalia, som f.eks. bruttonasjonalproduktet (BNP) for Somalia, området og befolkningen i Somalia og så videre.

LANDSKODE 📞

+252

ISO (2)

SO

ISO (3)

SOM

FLAGG

🇸🇴

TOPDOMENE

.so

VALUTAKODE

SOS

Fakta om Somalia

Somalia har et areal på 637 657 km2 kan kalles SO eller SOM ved hjelp av ISO-koder (avhengig av om du bruker 2- eller 3-bokstavskonvensjonen). Landskoden for å ringe Somalia er +252, og det offisielle toppdomenet er .so. Befolkningen i Somalia er omtrent 11 000 000 innbyggere, og språket eller språkene de snakker er somalisk og arabisk. Valutaen som brukes i Somalia er somalisk shilling kod: SOS), og bruttonasjonalproduktet (BNP) er ca. 2,372 milliarder US$.

Stikkontakt i Somalia

Typen av stikkontakter som brukes i Somalia er Type C. I Norge brukes stikkontakter av Type C og Type F, dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger reiseadapter for å bruke din norske elektriske apparater i Somalia. Her kan du lese mer om stikkontakt Somalia og finne en passende reiseadapter, hvor det også er informasjon om hvorvidt elektrisk utstyr fra Somalia fungerer i Norge og hvilken adapter som i så fall trengs.

Retningsnummer og andre telefonkoder i Somalia

Her i tabellen nedenfor finner du retningsnummer, bynummer og andre typer telefonkoder som brukes til å ringe telefonnumre i Somalia. Hvis vi i tillegg har informasjon om telefonnumre til mobiltelefoner i Somalia, er disse oppført øverst i tabellen. Vær oppmerksom på at telefonkodene inkluderer både landskode og retningsnummer og andre prefikser for samtaler i Somalia.

By/typeRetningsnummer (inkl. landskode)
Mogadiscio+252-61