Landskode Kosovo (Tfn: +383, ISO: XK)

Nedenfor finner du landskode Kosovo, sammen med alt annet du trenger å vite om koder. For eksempel ISO-koder, valutakode og topdomene for Kosovo, retningsnummer for å ringe et spesifikt område i Kosovo. Litt lenger ned på siden har vi også samlet andre fakta om Kosovo, som f.eks. bruttonasjonalproduktet (BNP) for Kosovo, området og befolkningen i Kosovo og så videre.

LANDSKODE 📞

+383

ISO (2)

XK

ISO (3)

XKX

FLAGG

🇽🇰

TOPDOMENE

.xk

VALUTAKODE

EUR

Fakta om Kosovo

Kosovo har et areal på 10 887 km2 kan kalles XK eller XKX ved hjelp av ISO-koder (avhengig av om du bruker 2- eller 3-bokstavskonvensjonen). Landskoden for å ringe Kosovo er +383, og det offisielle toppdomenet er .xk. Befolkningen i Kosovo er omtrent 1 800 000 innbyggere, og språket eller språkene de snakker er albansk og serbisk. Valutaen som brukes i Kosovo er Euro kod: EUR), og bruttonasjonalproduktet (BNP) er ca. 7,15 milliarder US$.

Stikkontakt i Kosovo

Typen av stikkontakter som brukes i Kosovo er Type C, Type F. I Norge brukes stikkontakter av Type C og Type F, dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger reiseadapter for å bruke din norske elektriske apparater i Kosovo. Her kan du lese mer om stikkontakt Kosovo og finne en passende reiseadapter, hvor det også er informasjon om hvorvidt elektrisk utstyr fra Kosovo fungerer i Norge og hvilken adapter som i så fall trengs.