Landskode Ghana (Tfn: +233, ISO: GH)

Nedenfor finner du landskode Ghana, sammen med alt annet du trenger å vite om koder. For eksempel ISO-koder, valutakode og topdomene for Ghana, retningsnummer for å ringe et spesifikt område i Ghana. Litt lenger ned på siden har vi også samlet andre fakta om Ghana, som f.eks. bruttonasjonalproduktet (BNP) for Ghana, området og befolkningen i Ghana og så videre.

LANDSKODE 📞

+233

ISO (2)

GH

ISO (3)

GHA

FLAGG

🇬🇭

TOPDOMENE

.gh

VALUTAKODE

GHC

Fakta om Ghana

Ghana har et areal på 239 567 km2 kan kalles GH eller GHA ved hjelp av ISO-koder (avhengig av om du bruker 2- eller 3-bokstavskonvensjonen). Landskoden for å ringe Ghana er +233, og det offisielle toppdomenet er .gh. Befolkningen i Ghana er omtrent 29 000 000 innbyggere, og språket eller språkene de snakker er Engelsk. Valutaen som brukes i Ghana er ghana cedi kod: GHC), og bruttonasjonalproduktet (BNP) er ca. 45,55 milliarder US$.

Stikkontakt i Ghana

Typen av stikkontakter som brukes i Ghana er Type G. I Norge brukes stikkontakter av Type C og Type F, dette betyr at du trenger en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Ghana. Her kan du lese mer om stikkontakt Ghana og finne en passende reiseadapter, hvor det også er informasjon om hvorvidt elektrisk utstyr fra Ghana fungerer i Norge og hvilken adapter som i så fall trengs.

Retningsnummer og andre telefonkoder i Ghana

Her i tabellen nedenfor finner du retningsnummer, bynummer og andre typer telefonkoder som brukes til å ringe telefonnumre i Ghana. Hvis vi i tillegg har informasjon om telefonnumre til mobiltelefoner i Ghana, er disse oppført øverst i tabellen. Vær oppmerksom på at telefonkodene inkluderer både landskode og retningsnummer og andre prefikser for samtaler i Ghana.

By/typeRetningsnummer (inkl. landskode)
Bolgatanga+233-72
Cape Coast+233-42
Koforidua+233-81
Kumasi+233-51
Takoradi+233-31
Tamale+233-71
Tema+233-22