Landskode Frankrike (Tfn: +33, ISO: FR)

Nedenfor finner du landskode Frankrike, sammen med alt annet du trenger å vite om koder. For eksempel ISO-koder, valutakode og topdomene for Frankrike, retningsnummer for å ringe et spesifikt område i Frankrike. Litt lenger ned på siden har vi også samlet andre fakta om Frankrike, som f.eks. bruttonasjonalproduktet (BNP) for Frankrike, området og befolkningen i Frankrike og så videre.

LANDSKODE 📞

+33

ISO (2)

FR

ISO (3)

FRA

FLAGG

🇫🇷

TOPDOMENE

.fr

VALUTAKODE

EUR

Fakta om Frankrike

Frankrike har et areal på 640 679 km2 kan kalles FR eller FRA ved hjelp av ISO-koder (avhengig av om du bruker 2- eller 3-bokstavskonvensjonen). Landskoden for å ringe Frankrike er +33, og det offisielle toppdomenet er .fr. Befolkningen i Frankrike er omtrent 67 000 000 innbyggere, og språket eller språkene de snakker er fransk. Valutaen som brukes i Frankrike er Euro kod: EUR), og bruttonasjonalproduktet (BNP) er ca. 2,739 triljoner US$.

Stikkontakt i Frankrike

Typen av stikkontakter som brukes i Frankrike er Type E, Type C. I Norge brukes stikkontakter av Type C og Type F, dette betyr at du kan trenge en reiseadapter for å bruke dine norske elektriske apparater i Frankrike. Her kan du lese mer om stikkontakt Frankrike og finne en passende reiseadapter, hvor det også er informasjon om hvorvidt elektrisk utstyr fra Frankrike fungerer i Norge og hvilken adapter som i så fall trengs.

Retningsnummer og andre telefonkoder i Frankrike

Her i tabellen nedenfor finner du retningsnummer, bynummer og andre typer telefonkoder som brukes til å ringe telefonnumre i Frankrike. Hvis vi i tillegg har informasjon om telefonnumre til mobiltelefoner i Frankrike, er disse oppført øverst i tabellen. Vær oppmerksom på at telefonkodene inkluderer både landskode og retningsnummer og andre prefikser for samtaler i Frankrike.

By/typeRetningsnummer (inkl. landskode)
Nordöstra Frankrike+33-2
Paris+33-1
Sydöstra Frankrike+33-4
Sydvästra Frankrike+33-5