Landskode Afghanistan (Tfn: +93, ISO: AF)

Nedenfor finner du landskode Afghanistan, sammen med alt annet du trenger å vite om koder. For eksempel ISO-koder, valutakode og topdomene for Afghanistan, retningsnummer for å ringe et spesifikt område i Afghanistan. Litt lenger ned på siden har vi også samlet andre fakta om Afghanistan, som f.eks. bruttonasjonalproduktet (BNP) for Afghanistan, området og befolkningen i Afghanistan og så videre.

LANDSKODE 📞

+93

ISO (2)

AF

ISO (3)

AFG

FLAGG

🇦🇫

TOPDOMENE

.af

VALUTAKODE

AFA

Fakta om Afghanistan

Afghanistan har et areal på 652 230 km2 kan kalles AF eller AFG ved hjelp av ISO-koder (avhengig av om du bruker 2- eller 3-bokstavskonvensjonen). Landskoden for å ringe Afghanistan er +93, og det offisielle toppdomenet er .af. Befolkningen i Afghanistan er omtrent 32 300 000 innbyggere, og språket eller språkene de snakker er pashto og dari. Valutaen som brukes i Afghanistan er afghansk kod: AFA), og bruttonasjonalproduktet (BNP) er ca. 20,65 milliarder US$.

Stikkontakt i Afghanistan

Typen av stikkontakter som brukes i Afghanistan er Type C. I Norge brukes stikkontakter av Type C og Type F, dette betyr at du sannsynligvis ikke trenger reiseadapter for å bruke din norske elektriske apparater i Afghanistan. Her kan du lese mer om stikkontakt Afghanistan og finne en passende reiseadapter, hvor det også er informasjon om hvorvidt elektrisk utstyr fra Afghanistan fungerer i Norge og hvilken adapter som i så fall trengs.

Retningsnummer og andre telefonkoder i Afghanistan

Her i tabellen nedenfor finner du retningsnummer, bynummer og andre typer telefonkoder som brukes til å ringe telefonnumre i Afghanistan. Hvis vi i tillegg har informasjon om telefonnumre til mobiltelefoner i Afghanistan, er disse oppført øverst i tabellen. Vær oppmerksom på at telefonkodene inkluderer både landskode og retningsnummer og andre prefikser for samtaler i Afghanistan.

By/typeRetningsnummer (inkl. landskode)
Mobiltelefoner+93-70
Herat+93-40
Jalalabad+93-60
Kabul+93-20
Kandahar+93-30
Mazar-E-Sherif+93-50